Motivasyon Teknikleri 3!

Bazı Motivasyon Teknikleri!

Motivasyon-Azim

Her insan hayatının bir noktasında dil ve manevi desteğe ihtiyaç duyar bu destek bazende psikolojik olarak'ta baş gösterebilir böyle zamanlarda kendimize iyi gelecek en kilit nokta motivasyondur.Bazı motivasyon tekniklerini kendimize uygulayabiliriz.Uygulayabileceğimiz bazı temel motivasyonlar şöyle;

-Hedef koymayı ve onlara pes etmeden ulaşmayı bilin.Kazansanız'da kaybetseniz'de önemli olan bu hırsı elde etmek kaybetseniz bile bir gün illa ki kazanacaksınız.
-İlham aldığınız rol model insanlar olsun bu insanlar sizi ekstra motivasyona sokar onların çektiği zorlukları görüp kendi zorluk dediğiniz konularda daha ılımlı yaklaşıp bu süreci atlatabilirsiniz.
-Şartlar ne olursa olsun gülmeyi ve mutlu olmayı bilin.Eğer karamsar ve üzgün bir durumda olursanız ağır depresyon,saç dökülmesi,anlık ruhi değişimlere uğrarsınız ki bunu istemezsiniz.Unutmayın ki uzun yaşayan tüm insanlar gamsız ve elma yanaklı insanlardır. :)
-Sakin düşünüp,sakin hareket etmeyi öğrenin.''Acele işe şeytan karışır'' sözü damdan düşme şekilde söylenmedi elbette altında bir yaşanmışlık var.Her konuda özellikle hayatınızın akışında sakin düşünüp doğru kararlar almalısınız.
-Stres düşürme tekniklerini araştırıp kendinize uygun olanı seçin.Örnek;Sinir anında derinden nefes alıp sakinleşmek veyahutta bir sınav anında su içip çevrenizdekilerin'de sizin gibi birer insan olduğunu ve aynı amaçla o sırada olduğunuzu düşünmek gibi.
-Enerjinizi daima yüksek tutun modunuzu düşürecek insan,ortam ve çevreden uzak durun'ki sizleri karanlıklarına çekmesinler.
Bunlar başlıca temel motivasyon tekniklerinden bazılarıydı.Zamanla devamını yazmaya dikkat edeceğim asla üzülmeyin!Siz bu dünyada ki en değerli varlıksınız... :)

Yorumlar